Skip to content

Samantha Laurier

Team Samantha Laurier

Samantha Laurier

De logistiek specialist van Flowcomm leerde het vak van orderverwerking bij haar ouders in het familiebedrijf. Tegenwoordig stroomlijnt zij met oog voor detail de logistieke processen achter de leveringen van Flowcomm. “Aan mij de taak om klanten van de juiste informatie te voorzien en helderheid te scheppen wanneer leveringen plaatsvinden”, aldus Samantha Laurier.

Zou je iets over jezelf willen vertellen?

Ik ben woonachtig in Veenendaal, in een jaren dertig woning met een flinke lap tuin, die plaats biedt aan twee bijzondere huisdieren: Peppa en Purk. Het zijn mini varkens, ongeveer ter grootte van een Beagle. De buren keken eerst wel vreemd op, maar het merendeel vindt het inmiddels heel erg leuk. Ze passen zelfs op wanneer ik weer eens met mijn camera en rugzak de natuur intrek, want ik houd veel van fotograferen. Ik ben afgestudeerd als bloemist, een vak dat ik soms voor kerst en speciale gelegenheden nog wel eens in de praktijk breng. Iets wat ik ontzettend leuk vind om te doen. Sinds 2015 werk ik bij Flowcomm, waar ik verantwoordelijk ben voor de hele order- en inkoopadministratie.”

Wat is jouw kracht?

“Mijn collega’s hoeven zich geen zorgen te maken om zaken bij mij neer te leggen. Ik kan snel orders en inkooporders verwerken – heb het logistieke stukje goed onder de knie. Samen proberen we de klanten te ontzorgen. Binnen het orderproces vind ik het belangrijk om de klant goed op de hoogte te houden wanneer leveringen plaatsvinden. Daarbij vind ik het ook erg leuk om op deze wijze met onze klanten en leveranciers in contact te blijven. Je ziet elkaar niet, maar kent elkaar wel degelijk! Daarnaast ben ik gepassioneerd over onze productvoorraad. Deze houd ik zorgvuldig bij en documenteer ik dagelijks. Door onze voorraad en mijn snelle schakelen, kunnen wij onze klanten onderdelen snel toesturen.”

Wat trekt je aan in het vak van orderintake en logistiek?

“Iedere dag vormt een mooie uitdaging. Het stroomlijnen van de logistiek achter de leveringen leidt tot veel ad hoc werk, iets wat mij goed ligt. Als aan het eind van de dag mijn mailbox leeg is en alle klanten goed zijn geholpen, geeft dat veel voldoening. Niet alleen moeten goederen op tijd worden geleverd, ik vind het ook belangrijk om goede contacten te onderhouden met onze leveranciers.”

Heb je het naar je zin bij Flowcomm?

“Het is absoluut een fijne club om bij te werken. Niemand speelt hier een rol: iedereen is zichzelf, waarbij naast serieus hard werken ook ruimte is voor plezier maken, wat leidt tot een ontspannen werksfeer. We weten heel erg goed van elkaar wat we kunnen, en weten daarom ook precies bij wie we in geval van problemen terecht kunnen. Door samen te brainstormen zoeken we naar passende oplossingen.”

Waar ben je het meest trots op?

“Ik ben trots op het vertrouwen dat ik krijg van klanten en collega’s voor de orderafhandeling. Dat komt voort uit de hoge klanttevredenheid over onze leveringen, en leidt tot een stabiele basis binnen de totale service waarmee we de klanten van Flowcomm van dienst kunnen zijn.”