Skip to content

Peter Franken

Team Peter Franken

Peter Franken

De financiële man van Flowcomm heeft een avontuurlijke inslag. In zijn werk is hij de grote aanjager van een digitaliseringslag in de financiële processen. Privé deinst hij er niet voor terug om op de motor naar de Noordkaap te rijden. Peter Franken houdt wel van een uitdaging.

Hoe kom je bij Flowcomm terecht?

“In het verleden deden we al zaken: ik was financieel adviseur bij het administratiekantoor waar Flowcomm mee werkte. Vanwege mijn visie op financiën en ideeën voor digitalisering besloot ik in oktober 2019 uit de maatschap te stappen en zelfstandig verder te gaan. Flowcomm deelde mijn visie, en dat heeft geleid tot een samenwerking waarbij ik hier twee dagen per week op kantoor zit. Ik houd de administratie op orde, genereer tussentijdse cijfers en adviseer waar nodig.”

Wat betekent die digitaliseringslag voor de manier van werken?

“De overstap naar het huidige boekhoudpakket is een succes gebleken. Het leidt tot veel inzicht en versnelling van onze interne processen, waarbij helder is wat goed loopt en wat om bijsturing vraagt. Ik ben een groot voorstander van digitale verduurzaming. Onze klanten werken ook met digitale systemen en wanneer we ons systeem daar goed op afstemmen ontstaat een efficiënte koppeling. Met zo min mogelijk tussenkomst van mensen en de kleinste kans op problemen.”

Ben je in je vrije tijd ook zo efficiënt?

“Mijn vrouw en ik hebben drie kinderen, en op zaterdag ben ik hun coach. Twee zitten op voetbal en één op hockey. Het is schitterend om te ervaren hoe je een team kunt smeden van een groep tieners zodra ze met elkaar samenwerken. Naast de sport vind ik het leuk om met mijn handen bezig te zijn. Recent heb ik onze zolder verbouwd en in de tuin een overkapping geplaatst. Nu staat er een aanbouw op het programma. Ik ben niet technisch geschoold, maar als ik iets zie dan kan ik het maken. Zolang ik niet van een tekening hoef te werken.”

We hoorden dat je een fan bent van tweewielers…

“Volgend jaar gaan we met een groep de Giro de KiKa fietsen in de Dolomieten: een vijfdaagse wielrentocht voor het goede doel. Iedereen fietst daar met een persoonlijke motivatie om geld op te halen voor onderzoek in de strijd tegen kanker. En inderdaad, ik houd ook van motorrijden. Ik heb met mijn broer afgesproken om met de motorfiets naar de Noordkaap te rijden. Hier zit de uitdaging in de noodzaak om zelfstandig alle problemen op te lossen, die zich ongetwijfeld zullen aandienen op zo’n tocht door een verlaten stuk van de wereld. Je wordt dan teruggeworpen naar de basis en dat is wel eens goed voor een mens.”

Jouw voorliefde voor efficiëntie staat in schril contrast met die hang naar avontuur.

Peter lachend: “Vind je? Het is juist fijn om bij een platte organisatie betrokken te zijn, waar iedereen z’n rol kent en uitdagingen met z’n allen worden opgepakt. Bij Flowcomm wordt iedereen bij alle facetten van de bedrijfsvoering betrokken. Het is één team. Dat zorgt enerzijds voor saamhorigheid en een gezonde voedingsbodem om elkaar te ondersteunen. Anderzijds geeft het inzicht in alle facetten van het zakendoen en dan met name wat er speelt bij een klant.”

Hoe profiteren klanten hiervan?

“Op hoofdlijnen zijn meerdere mensen binnen de organisatie bekend met de situatie. Waarmee ook iemand anders de klant goed te woord kan staan en een vloeiende relatie behouden blijft.”