Skip to content

Frank Muller

Frank Muller

Na een Canadees avontuur is Frank Muller sinds juli 2021 terug in de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie. Aan de ene kant ‘oud en vertrouwd’, maar met een sprong voorwaarts naar de Flowcomm manier van werken.

Wie is Frank Muller?

“Ik ben geboren in 1968, getrouwd en samen met mijn vrouw heb ik twee kinderen in de tienerleeftijd. We zijn woonachtig in Tilburg en genieten daar van het Bourgondische leven. Na 14 jaar in Canada ben ik teruggekeerd op vaderlandse bodem. Mijn vrouw is van oorsprong Canadees, maar zij was de eerste die aanstuurde op onze terugkeer naar Nederland. Heerlijk samen spontaan een drankje drinken in het buurtcafé bijvoorbeeld, dat gebeurde daar niet. Flowcomm maakte onze terugkeer mogelijk. Het is ook heerlijk om weer in de blinkend roestvaststalen wereld van de voedingsmiddelen actief te zijn. Klanten kennen mij misschien nog wel uit mijn jaren bij Siersema Scheffers en GTI.”

Waar houd je je mee bezig bij Flowcomm?

“Ik werk als ondersteuner van het verkoopteam. Met mijn knowhow en ervaring hoop ik de werkdruk van de collega’s te kunnen verlichten in het groeiende succes van onze organisatie. Daarnaast trek ik zelf de kar in een innovatieve software project en een project dat zich richt op het verlagen van de carbon footprint van de goederen en diensten die wij leveren.”

Wat viel je op na je terugkeer in de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie?

“Het is leuk om te zien dat er steeds meer kleinschalige voedingsmiddelenproducenten en brouwerijen bij zijn gekomen. Verder is de technologie die men toepast binnen de bedrijven vooruitstrevend. De drive om processen te verbeteren is hier enorm. Waarbij Flowcomm naast de klant gaat staan om de best mogelijke oplossing te kunnen bedenken. Dat geeft een mooie extra dimensie aan ons werk.”

Is partnerschap met de klant de grote toegevoegde waarde van Flowcomm?

“Het is er één. Want de passie waarmee iedereen zijn werk doet is misschien nog wel indrukwekkender. Alle medewerkers zijn enorm betrokken bij de zaak en vatten hun werk persoonlijk op. Daarnaast gebruiken zij elkaar als sparringpartner, waardoor een mooie kruisbestuiving plaatsvindt. In grotere bedrijven kun je je soms verschuilen achter systemen. Van bureaucratie is bij Flowcomm echter geen sprake, hier zijn de systemen slechts hulpmiddelen die de mensen uitlichten. Dit maakt falen én successen behalen een heel persoonlijke aangelegenheid.”

Dat kan zowel motiverend als confronterend uitpakken…

“Het werkt in ieder geval verhelderend en daar houd ik wel van. Soms rijd ik naar huis en dan denk ik: ‘Heb ik hier het beste uit gehaald wat er in zit?’ Ik wil mij graag meten met het hoge niveau waarop bij Flowcomm wordt geopereerd. Het stimuleert mij om dat stapje extra te zetten. Ik wil voor klanten het verschil kunnen maken, dat zij zeggen ‘daarvoor moet je Frank Muller hebben’.”

Heb je een boodschap voor klanten?

“Houd het eenvoudig. De Canadezen zeggen dan: Keep It Stupid Simple. Eenvoudige oplossingen werpen meestal meer vruchten af voor de lange termijn.”