Skip to content

Mixproofafsluiter

Over de mixproofafsluiter

Een ingenieus stukje techniek, deze mixproofafsluiter van Bardiani. Ontworpen voor het gescheiden houden van twee verschillende vloeistoffen, en het voorkomen van verontreiniging met een niet-sanitaire vloeistof. Ideaal bij de proces-engineering: het aantal afsluiters wordt fors beperkt. De productielijn vereist minder ruimte in de fabriek. Hierdoor is ook de automatisering efficiënter.

Geen concessies op het gebied van hygiëne en kwaliteit. Onze mixproofafsluiters worden daarom altijd full option geleverd. Dit wil zeggen dat wij zelfs het huis van onze mixproofafsluiter uit een geheel massief RVS stafmateriaal vervaardigen, dubbel gebalanceerde kleppen leveren en standaard hetgeen afwerken met gegloeide buizen en laseinden.

Dit alles resulteert in minimale gevoeligheid voor thermische werking in combinatie met maximale veiligheid en bedrijfszekerheid.

Tijdens onderhoud kunnen de klephuizen in het proces blijven zitten. De standaard o-ringen zijn breed verkrijgbaar en gemakkelijk te monteren. Flexibiliteit krijg je ook: de dimensie van de pneumatische onderdelen, het type verbinding en andere karakteristieken kunnen we naar wens aanpassen.

Kenmerken mixproofafsluiter

Diverse uitvoeringen mixproofafsluiter

  • Type BZAW3. Deze lekdetectie-afsluiter heeft een dubbele o-ring met daartussen een lekkamer. In geval van lekkage wordt het product via een externe afsluiter naar buiten gevoerd. De externe afsluiters dienen ook om middels CIP te kunnen reinigen.
    Type ZAW vormt een zeer economische oplossing voor eenvoudige mixproof-situaties. Hij is ongevoelig voor waterslag in de bovenste poort. Alle elastomeren zijn FDA goedgekeurd
  • Type B925. Deze afsluiter is ontworpen voor de meest veeleisende applicaties. Hij is volledig gebalanceerd en heeft standaard een seatlift voor de onderste en bovenste spindel.
    Type B925 schakelt op 4 bar luchtdruk en levert 35% besparing op energie. Alle elastomeren zijn FDA goedgekeurd.
  • Type B935. Deze tankbodemafsluiter is ontworpen voor de meest veeleisende applicaties. Hij is volledig gebalanceerd en heeft standaard een seatlift voor de onderste- en bovenste spindel. Type B935 schakelt op 4 bar luchtdruk en levert 35% besparing op energie. Alle elastomeren zijn FDA goedgekeurd.
  • Type PMO. Bij deze afsluiter heeft de afvoer van de lekkamer dezelfde diameter als de huis-aansluitingen. Volledig in overeenstemming met de ‘Pasteurized Milk Ordinance’ richtlijn. Type PMO kent geen drukopbouw in de sproeimolen in de lekkamer. Dit garandeert optimale reiniging. Alle elastomeren zijn FDA goedgekeurd.
  • Types ZD910 / ZD920 / ZD930. Meer informatie op verzoek.

Meer informatie

De afsluiters van Flowcomm behoren tot de beste in de wereld wat betreft hygiënisch ontwerp en robuustheid