Skip to content

Vincent Klink

Onze ambassadeur

Vincent Klink

Project Manager FrieslandCampina Lutjewinkel

Bij FrieslandCampina in Lutjewinkel wordt premium kaas gemaakt. Om de fabriek helemaal future proof te maken is men hier een aantal nieuwe projecten gestart, waarop de nieuwste normen en wensen van toepassing zijn. “Het is voor onze partners belangrijk dat wij een betrouwbare en robuuste organisatie zijn, die constante, hoogwaardige kwaliteit levert”, verklaart project manager Vincent Klink. “Bij meerdere projecten viel de keuze op procescomponenten van Flowcomm.”

De projecten dienen ter voorbereiding op de vervanging van het huidige pekelbad, een uitdagende taak voor het projectteam in Lutjewinkel. Voorafgaand aan de aanbestedingen worden er telkens transparante, eerlijke vergelijkingen gemaakt om tot de juiste keuzes te komen. Zo ook bij het CIP-project: in plaats van de 3 bestaande CIP-sets verrijst op een nieuwe locatie één centrale CIP-set. Een tweede groot project betreft de vervanging van de bestaande indamper voor een reverse osmosis installatie waarmee straks gasloos wei wordt ingedikt. Ook hierbij koos FrieslandCampina voor componenten van Flowcomm. De voorzijde van de fabriek krijgt een heel nieuw tanken-lokaal, onder andere voorzien van tankbodemafsluiters van Bardiani.

Vergelijk

Vincent: “Samen met de locatie hebben wij dit merk tegen het licht gehouden, in vergelijk met de kleppen van onze voormalige leverancier. Onze collega’s bij FrieslandCampina in het noorden van het land zijn gestandaardiseerd op Bardiani afsluiters, vanwege het robuuste, hygiënische ontwerp. Zij waren al bekend met de werkwijze van Flowcomm en de kwaliteit van Bardiani. Ook hebben zij ervaring met het eenvoudige onderhoud en kunnen zij prima schakelen met de serviceafdeling van Flowcomm. Op basis van deze ervaringen en de gesprekken met Flowcomm hebben wij eveneens besloten te standaardiseren op Bardiani. Het toepassen van robuuste kwaliteitskleppen past in onze visie.”

Eerste ervaring

Sinds het verstrekken van de opdracht zijn de eerste ervaringen met Flowcomm en de componenten uitstekend. Het principe ‘afspraak is afspraak’ staat bovenaan, waarmee lange discussies en vingerwijzingen worden uitgesloten. Bij interne aanpassingen van de nieuwbouwplannen wordt er hard gewerkt om de juiste componenten op tijd te leveren. Daarnaast kijkt het team van Flowcomm tijdens het bestelproces nauwlettend mee met de engineers van FrieslandCampina of alles staat beschreven zoals gewenst en of de codes kloppen. Die extra kwaliteitscheck wordt door Project Manager Vincent Klink omarmd: “Ik vind dat zeer waardevol. Als we onverhoopt met de verkeerde componenten komen te zitten kost het ons tweemaal zoveel tijd en moeite om dat weer goed te krijgen.”