Kennis en vakmanschap in de zuivelindustrie

Flowcomm zet haar kennis en vakmanschap vol in voor de zuivelindustrie. Met die kennis in combinatie met een uitgebreid programma procescomponenten zijn wij in staat om de beste hygiënische oplossing te leveren die de zuivelindustrie nodig heeft.


Onze wereld en behoeftes veranderen continu. Dit betekent een enorm potentieel voor de zuivelindustrie in de komende jaren.

Omdat wij ons als partners opstellen, zijn we vanzelfsprekend op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Reden waarom we gefundeerd kunnen inspelen op vraagstukken, strenge normen en/of problematiek. De zuivelindustrie kan vertrouwen op een uitgebreid assortiment hygiënische procescomponenten van Flowcomm.


20 jaar ervaring

40+ specialisten

300+ succesvolle projecten

Melk en boter

De Nederlandse zuivelindustrie doet het internationaal gezien uitstekend met een productie van 14,5 miljard kilo aan koemelk. De zuivelindustrie zet Nederland wereldwijd goed op de kaart; het is de witte motor voor een groot deel van de Nederlandse economie. Maar het landschap krijgt de komende jaren te maken met grote veranderingen. Door de steeds hogere melkopbrengsten per koe staan prijzen onder druk. Dit vraagt niet alleen om productinnovatie, maar ook om efficiëntere productiemethodes.


Met gepaste trots kunnen we zeggen dat veel melk- en boterfabrieken in Nederland gestandaardiseerd zijn met onze Bardiani -afsluiters. Ook wordt steeds vaker aan onze warmtewisselaars en pompen de voorkeur gegeven en dat is niet voor niets. Onze componenten zijn uit massief RVS-stafmateriaal vervaardigd, niet gevoelig voor thermische spanning en EHEDG gecertificeerd. Dus als u een partner zoekt die met u meedenkt en garanties durft af te geven op product én advies, neem dan contact op.


VOOR IEDERE APPLICATIE EEN OPLOSSING

DOWNLOAD DE BROCHURE

Kaas; een uniek en veeleisend productieproces

Het productieproces van kaas is uniek en veeleisend. Daar is specifieke kennis voor nodig. Wij hebben die kennis van dergelijke productieprocessen en weten hoe u dit kunt optimaliseren. Zoals met onze warmtewisselaars die zorgen voor een effectieve warmtebehandeling met behoud van voedingswaarde. Of met onze afsluiters en pompen waarmee we garant staan voor hygiënische oplossingen, continuïteit en veiligheid.


Er is een sterk groeiende vraag naar speciale kazen met als hoofdbestanddeel rauwe melk. Meerdere soorten geitenkaas, zachte en harde kazen en niet te vergeten schimmelkazen. Allemaal kazen die vragen om een ander productieproces en speciale nazorg. Deze snelgroeiende branche professionaliseert met de dag en Flowcomm ondersteunt hierbij inmiddels meerdere klanten. Onze hygiënische procescomponenten zorgen voor continuïteit en snelheid binnen het proces.

Ijs vraagt om een flexibele productieomgeving

IJs is een populair product en wordt gemaakt uit zuivel, eieren, suiker en smaakstoffen. Het proces bestaat uit het mengen van de ingrediënten, pasteuriseren, homogeniseren en dan het koelen en rijpen. Het is tevens een zuivelproduct dat qua smaken en receptuur de meeste vormen kent. Dat vraagt om een flexibele en efficiënte productieomgeving. Niet alleen in schaalbaarheid in volume tijdens de verschillende seizoenen, maar ook gericht op het bereidingsproces en de verscheidenheid van droge en vloeibare ingrediënten bij elk receptuur. Allemaal voorwaarden en variabelen waar bij de co-engineering of aanschaf van de componenten rekening mee gehouden moet houden. Onze opgedane ervaring op dit gebied willen graag met je delen.

Meer over

Meer over

Meer over

20 jaar ervaring

Duurzame werkwijze

300+ gerealiseerde projecten


heb je vragen?

Neem contact op met de experts.

Kom langs op locatie

Tinstraat 6, 4823 AA, BredaOF mail ons

info@flowcomm.nl

terugbelverzoek

Binnen 4 uur bellen we je terug.© 2003 - 2024 - Connecting Processes BV | Branded by BRANDBITS®