de voedingsmiddelen branche, kent een diversiteit aan processen

Binnen de voedingsmiddelenindustrie, één van de grootste industrieën in Nederland, is de verscheidenheid aan producten en processen enorm. Van het verwerken van plantaardige of dierlijke vetten en oliën, tot het verwerken van groente, vis, vlees of gevogelte. Flowcomm bevindt zich met haar componenten binnen een geïntegreerde aanpak van de voedselveiligheid.

Wij zijn een belangrijke partner voor de voedingsmiddelenindustrie. Garanderen consistente hygiëneprocessen. Want hygiëne is de drijvende kracht achter een succesvolle voedselverwerking. Ongeacht de voedseltoepassing of de benadering van de methode; producenten kunnen met onze onderdelen én adviezen rekenen op hoogwaardige hygiënische toepassingen.

20 jaar ervaring

40+ specialisten

300+ succesvolle projecten

vlees en gevogelte

Kwaliteitsstandaarden worden voor voedselproducerende bedrijven steeds belangrijker. Een efficiënt en hygiënisch proces is dus essentieel voor vlees- en gevogelteproducten. Onze hoogwaardige procescomponenten maken deel uit van garantie op proceswerking en continuïteit. Zo worden o.a. onze pompen voor uiteenlopende toepassingen ingezet.


Naast consumentenproducten zien we een stijging van bijproducten als bloed, botten, eetbare vetten, gelatine en biobrandstof. Eveneens markten waarin wij een belangrijke rol spelen, omdat wij de juiste technologische toepassingen bieden om te voldoen aan de eisen van het productieproces.

VOOR IEDERE APPLICATIE EEN OPLOSSING

DOWNLOAD DE BROCHURE

VOOR IEDERE APPLICATIE EEN OPLOSSING

DOWNLOAD DE BROCHURE

OLIE- EN VETVERWERKING

De bedrijven in Nederland die de keten voor oliën en vetten vormen zijn samen één van de grootste agrofoodsectoren van Nederland. Zij opereren in een internationale omgeving met een leidende positie in Europa en de wereld. Duurzaamheid en duurzame ontwikkeling hebben voor deze industrie een hoge prioriteit.


Met onze componenten leveren we een passend antwoord op vraagstukken binnen industrieën met als hoofdbestanddeel olie of vet. Zo zetten we onze Bardiani-afsluiters in bij complexe systemen die vetten, oliën of gelatine verwerken. En onze geschraapte warmtewisselaars van MBS worden veelvuldig ingezet bij fabrikanten van mayonaise en sauzen.

GOMVERWERKING

Er bestaan vele soorten gom met elk een andere grondstof als basis. Gom wordt binnen de voedingsmiddelenindustrie niet alleen toegepast als verdikkingsmiddel maar ook als stabilisator voor onder andere producten zoals chocolade, margarine, kauwgom en bakkerijproducten. Andere toepassingen zitten in geleermiddelen, stabilisatoren en vetvervangers. Ook in de non-food industrie, waaronder cosmetica en farmacie, wordt gom veelvuldig toegepast.


Als u binnen uw industriële processen gom verwerkt, wordt het hele spectrum aan specialisme binnen Flowcomm ingezet en aangesproken. Wat doet de gom met de viscositeit van het product? Wat doet dit met de druk binnen de applicatie? Welke pompen gaan we configureren en met welke warmtewisselaar verlagen we de viscositeit en behouden we de flow? Vraagstukken waar we graag het gesprek met u over aangaan om tot de gewenste resultaten te komen met de inzet van onze componenten.

Meer over

Meer over

Meer over

20 jaar ervaring

Duurzame werkwijze

300+ gerealiseerde projecten


heb je vragen?

Neem contact op met de experts.

Kom langs op locatie

Tinstraat 6, 4823 AA, BredaOF mail ons

info@flowcomm.nl

terugbelverzoek

Binnen 4 uur bellen we je terug.© 2003 - 2024 - Connecting Processes BV | Branded by BRANDBITS®